Távoktatásra tér át az ukrán felsőoktatás – további szigorítások Kárpátalján is

A koronavírus miatti súlyosbodó állapotok miatt távoktatásra tér át Ukrajna valamennyi felsőfokú tanintézménye, tudatja a svoboda.ua.

A hírt Mihail Raduckij a parlament egészségügyi szkabizottságának elnöke jelentette be. A döntés az elnöki hivatalban rendezett tanácskozáson született. A dologról egyelőre sem az elnöki hivatal, sem az egészségügyi tárca nem adott ki információt. Raduckij szerint ideiglenes jelleggel kell bevezetni az egyetemi és főiskolai távoktatást, mert már több tanintézményben felütötte fejét a vírusfertőzés. És az már emberéleteket is követelt.

A vírus vitte el például a Kijevi Nemzeti Egyetem földrajz tanszékének dékánját.

Arról is döntés született, hogy idén ősszel előbbre hozzák az iskolai őszi vakációt. A tanulók őszi pihenője október 15-én kezdődik.

Továbbá a vörös és narancssárga besorolású helyeken korlátozzák a közétkeztetési intézmények nyitva tartását.

A vendéglők csak 22 óráig lehetnek nyitva. Ezen kívül bűntető szankciókat helyeztek kilátásba azon intézmények vezetői ellen, amelyekben maszk nélkül jelennek meg az ügyfelek. Tilos bármilyen tömegrendezvény. A tilalom megsértését többé nem nézik el senkinek, áll a tájékoztatóban. A tömegközlekedési eszközökön maszk nélkül utazó szabálysértőkre 3400 és 5100 hrivnya közötti pénzbírságot szabhatnak ki, tájékoztatott Mihail Raduckij.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!