Év végéig meghosszabbíthatják a karantént Ukrajnában

A fertőzöttek napi számának emelkedése, a betegség súlyos lefolyása és a kórházi ellátásra szoruló betegek számának növekedése miatt felül kell vizsgálnunk a járványügyi intézkedéseket, erről Viktor Ljasko egészségügyi miniszterhelyettes, országos tisztifőorvos beszélt a Hromadszke Rádió műsorában hétfőn.

A Miniszteri Kabinet soron következő ülésén az egészségügyi tárca javaslatot tesz arra, hogy Ukrajnában december 31-ig hosszabbítsák meg az adaptív karantént.

Ljasko elmondta, hogy a koronavírus-járvány leküzdésére irányuló intézkedések részeként a felsőoktatási intézményeket felkérik, hogy október 15-től november 15-ig térjenek át a távoktatásra, azzal a feltétellel, hogy a diákoknak erre az időszakra ki kell költözniük a diákszállóból, az iskolákban pedig előre hozzák az őszi szünetet.

A szünet október 15-től október 30-ig tart, ekkor döntenek majd arról, hogyan folytatódjon az iskolai oktatás. Azt is javasolni fogják, hogy a vendéglátóhelyek kelet-európai idő szerint csak 22 óráig tarthassanak nyitva.

Legutóbb augusztus végén hosszabbították meg a karantént október 31-ig.

A tervek szerint továbbra is marad a korábbi adaptív rendszer, azaz a településeket és a régiókat színes – zöld, sárga, narancs és vörös – zónákba sorolják a helyi járványhelyzet alapján, és eszerint szabnak meg különböző korlátozásokat.

Forrás:
korrespondent/KH

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<