A katonák nézték, ahogy az ukrán elnök eszik

Óriási felháborodást keltett Ukrajnában az a Volodimir Zelenszkijről és Andrij Jermákról készült fotó, amelyen az államfő és az Elnöki Iroda vezetője katonák társaságában ebédel. A sajtó hangos ellenszenvét az váltotta ki, hogy az asztalnál ülő egyenruhások nem kaptak tányért, így csak nézhették, ahogy Zelenszkij és Jermák jóízűen falatozik.

A felvételt az Elnöki Iroda sajtószolgálata hozta nyilvánosságra szerdán. A haza védelmezőjének napja alkalmából az ukrán elnök szerdán a kelet-ukrajnai frontvonalra látogatott, ahol Zelenszkij többek között állami kitüntetéseket adott át.

“Hálás vagyok önöknek. Nagy áldozatot hoznak, amiért az ukránok minden nemzedéke hálás lesz. Hiszek az ellenség felett elért közös győzelmünkben és abban, hogy sikerül visszaszereznünk a területeinket”

– idézte Zelenszkij szavait sajtószolgálata.

A vizit során készült felvétel sokaknál kiverte a biztosítékot. A látogatás részeként Zelenszkij és Jermák elfogyasztott egy közös ebédet a katonákkal. Ám a felvétel tanúsága szerint csak az államfő és az Elnöki Iroda vezetője kapott tányért, a katonák előtt nem volt semmi.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!