Súlyos ágyhiánnyal küzdenek a kelet-ukrajnai Harkiv megyében

Nem lassul a koronavírus terjedése Ukrajnában, csütörtökre is több mint ötezer új beteget regisztráltak, a keleti országrészben lévő Harkiv megye egyik vezető tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy túlzsúfoltak a kórtermek, és már a folyosókon állítanak fel ágyakat Covid-betegeknek a kórházakban.

Tarasz Pasztuh Harkiv megyei kormányzóhelyettes az UNIAN hírügynökség szerint közölte, hogy az oxigénterápiára és intenzív ellátásra szorulóknak “szinte lehetetlen” szabad ágyat találni a kórházakban. Szavai szerint 1,7 ezer ágyat irányoztak elő a koronavírusos betegek számára a megyében, most viszont csaknem háromezren vannak kórházban.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napon 5062 új esettel 281 239-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 73 újabb halálos áldozattal 5302-re. Eddig 119 650-en gyógyultak meg, viszont jelenleg már 156 287 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel. Az új betegek mintegy húsz százalékát a két legfertőzöttebb területről, a fővárosból, Kijevből és Harkiv megyéből jelentették.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján közölte, hogy előző nap is sok, 679 beteg került kórházba.

Forrás:
MTI, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!