Ismertették Zelenszkij valamennyi kérdését

Mint arról az interfax.com.ua beszámol, az ukrán államfő ismertette valamennyi lakossághoz intézendő kérdését.

Az is tisztázódott, milyen forrásból fogják finanszírozni a nemzeti konzultációt, illetve milyen módon lesz az lebonyolítva. Jevhenyija Kravcsuk, a Nép Szolgája parlamenti frakciójának helyettes vezetője elmondta, hogy a lebonyolítást egy civil szervezet végzi majd. Azt, hogy pontosan melyik, később fogják ismertetni. Az elképzelés szerint az exit poll készítésével párhuzamosan zajlik majd a kérdezgetés, hogy azonnali eredményt tudjanak hirdetni.

A helyettes frakcióvezető azt is elárulta, hogy a nemzeti konzultáció költségeit mecénásokra és adakozó kedvű állampolgárokra bízzák, akikből szerencsére kellően sok van az országban.

Azt is ismerteti információjában a portál, hogy a már ismertté vált kettőt követően milyen kérdéseket intéz még az elnök az állampolgárokhoz. Volodimir Zelenszkij arra kíváncsi, támogatja-e a nép azt az elképzelést, hogy 300 tagúra csökkentsék a parlamenti képviselők számát, legalizálják-e az orvosi marihuánát, és szükséges-e Ukrajnában alkalmazni a biztonság érdekében a Budapesti Memorandum téziseit?


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!