Szeretünk Kárpát-medence címmel tartanak összevont jótékonysági gálaestet

A Szeretünk Kárpát-medence címet kapta a többek között a Bánffy György Kulurális Szalon által rendezett jótékonysági gálaest, amelyet október 20-án tartnak, és amellyel három különböző szervezetet támogatnak a szervezők.

Szeretünk Kárpát-medence címmel tartanak jótékonysági gálaműsort október 20-án, 1 órától a Duna Palotában. A gálaest fővédnökei Schmittné Makray Katalin, olimpiai ezüstérmes tornász és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász Jószolgálati Nagykövete. A szokásos tavaszi gálaműsor a koronavírus-járvány miatt elmaradt, így a szervezők (a Bánffy György Kulturális Szalon, Belváros-Lipótváros V. kerület Önkormányzata, a Duna Palota, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Panoráma Világklub, a Polgárok Háza, a Soli Deo Gloria Alapítvány, a Zonta – Budapest Klub) úgy döntöttek, hogy

AZ ELMARADT TAVASZI RENDEZVÉNYT AZ ŐSZIVEL ÖSSZEVONVA TARTJÁK MEG.

A gálaműsor ingyenes, és lehet adományjegyek venni három-, öt- és tízezer forintos áron. (Jegyet igényelni a [email protected] e-mail címen, és további információt a +36206235786-os telefonszámon.lehet kérni.)

A gálaest bevételének három kedvezményezettje lesz: a gyertyánligeti Magyar Ház, a rahói magyar nyelvű oktatás, valamint a Csángó Központ és Szeretetszolgálat. Az adományokat a kedvezmények között egyenlő arányban osztják szét.

A gálaest háziasszonya Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke lesz. A kárpátaljai magyar közösség és a Felső-Tisza-vidék szórványmagyarságának megmaradását szolgáló Magyar Házak, a rahói és a gyertyánligeti, melyekkel a rendező szervezetek hosszú ideje kapcsolatban állnak. Az első kárpátaljai Magyar Ház a magyar kormány mintegy 80 millió forintnyi támogatásával épült Rahón, hogy

A HELYI ÉS A KÖRNYÉKBELI MAGYARSÁG MEGMARADÁSÁT ÉS BOLDOGULÁSÁT SZOLGÁLJA A SZÜLŐFÖLDÖN.

Az 500 négyzetméteres közösségi létesítményben konferenciatermet, számítógéppel felszerelt osztálytermeket, irodahelyiségeket és szolgálati lakásokat alakítottak ki. Az intézmény minden korosztály számára nyitva áll, a 90-100 fő befogadására alkalmas közösségi terem regionális és megyei szintű rendezvényeknek ad otthont, egy nagyobb méretű, számítógépekkel felszerelt helyiségben pedig vasárnapi iskolát alakítottak ki.

Forrás:
MTI

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!