Mi lesz az ukrajnai iskolákban a vakáció után?

A kijevi parlamentben döntöttek arról, hogy miként folytatódjon, vagy egyáltalán folytatódjon-e az oktatás az ukrajnai iskolákban az őszi vakációt követően.

Az obozrevatel.com írása szerint Szerhij Babak, a parlament oktatási és tudományos bizottságának vezetője kijelentette, egyeztettek a szaktárcával és arra a megállapodásra jutottak, hogy bárhogyan alakuljon a járványhelyzet, nem zárják be karanténra az óvodákat és az alsósok osztályait. A kisiskolásokat nem állíthatják át távoktatásra, mert az ő korukban még értelmetlen volna az ilyen oktatási forma alkalmazása. A felsős osztályok tanulóit viszont ideiglenesen ismét távoktatásra állíthatják át, amennyiben a koronavírus terjedése azt indokolttá teszi. Babak hozzátette, hogy mindenféle korlátozást csak ajánlásként tesz majd meg a kormány, a további döntéshozatalt azonban a helyi vezetőkre bízzák.

A portál megjegyzi, hogy a Miniszteri Kabinet javasolta az ukrajnai tanintézmények számára az őszi vakáció járvány miatti előre hozatalát október 15. és 30. közötti időszakra. Ugyanakkor számos iskolában ezt nem tartják kötelezőnek és így nem engedték pihenőre a tanulókat.

Forrás:
obozrevatel/KH, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<