Porosenko: Dilettánsok gyülekezete Zelenszkij és csapata

Ukrajna sorrendben ötödik elnöke egy lembergi tömegdemonstráción hangoztatta, hogy Volodimir Zelenszkij és dilettánsok gyülekezetéből álló csapata képtelen eredményes harcot vívni a koronavírus ellen. Ezért van az, hogy Ukrajna már a világ legfertőzöttebb tíz országa közé került, írja az obozrevatel.com.

Petro Porosenko azonban kész felvenni a harcot a járvány ellen. Mint hangoztatta, pártja, az Európai Szolidaritás, a Porosenko Alapítvány és a Roshen társaság már a helyhatósági választásokat követő első napon elkezdi a nagyszabású segítségnyújtást a vírus elleni harcban résztvevők számára.

Ez folytatása a korábban elkezdett támogatási akciónak, amely során csak Lemberg megyében 98 kórháznak nyújtottak segítséget.

Porosenko azt is hangoztatta, hogy a hatóságnak kötelessége kideríteni, mire herdálták el a koronavírus elleni harcra szánt milliárdokat. Az emberek a vírus miatt kórházba kerülve naponta kemény ezreseket fizetnek a gyógykezelésükért, mert szétlopkodták az erre félretett állami 66 milliárd hrivnyát. A volt elnök szerint ezeket a tolvajokat kellene életfogytiglan rácsok mögé zárni. Hozzátette még, hogy az állampolgárok biztonságát garantálni képtelen regnáló hatalom jelenti a legnagyobb veszélyt az ukránok számára.

Forrás:
obozrevatel/KH, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<