Az ukránok életébe kerülhetnek a helyhatósági választások

A regnáló ukrán hatalom nagy árat fizethet a helyhatósági választásokért. A hvylya.net írása szerint az október 25-re kitűzött választások katalizátorként hathatnak az országban különben is aggasztó méreteket öltött koronavírus okozta állapotokra.

A portál szerint az is fokozza a veszélyhelyzetet, hogy a voksolni indulók a korábbi tapasztalatok szerint többnyire az 50 év felettiek, tehát a fokozottan veszélyeztetettek soraiból valók. Ez kivált elgondolkodtató, amikor Ukrajnát elérte a koronavírus korábbinál sokkal veszélyesebb második hulláma. Ilyen körülmények közepette valamennyi politikai pártnak tisztában kellene lennie azzal, hogy az állampolgárok egészségével, sőt életével játszanak. A népszerűségi mélyrepülésben lévő elnöki Nép Szolgája párt is tudomásul vehetné a puszta tényeket.

Az a legfurább, hogy ez év tavaszán, amikor a fertőzöttek és betegek száma lényegesen kevesebb volt a mostaninál, az ukránokat elkülönítették egymástól, kijárási tilalommal sújtották az embereket, még a húsvéti locsolkodást és ünneplést is betiltották, eltiporták a vállalkozásokat a szigorú karanténnal.

Most viszont, amikor naponta rekordokat dönt a vírus okozta megbetegedések száma, amikor alig maradt szabad kórházi ágy a betegek számára, és egyre több a haláleset a hatalom hallani sem akar a helyhatósági választások elhalasztásáról.

A hatalom utolsó szalmaszálába kapaszkodás többet jelent a regnáló politikai erő számára, mint az állampolgárok egészsége, élete. Félő, hogy túl nagy árat fognak ezért fizetni, sommázza véleményét a portál szemleírója.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<