Ukrajna csak évek múltán mondhat le a sorkatonai szolgálatról

Ruszlan Homcsak, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka egy interjúban beszélt arról, mikor válik lehetővé a lemondás a kötelező sorkatonai szolgálatról.

A dialogs.org.ua írása szerint a főparancsnok elmondta, csak akkor kerülhet sor a haderő teljesen hivatásos állományra való átállítására, ha sikerül kiépíteni az olyan tartalékos állományt létrehozó rendszert, amelyben mindenki képes lesz szükség esetén a hazája védelmére kelni. Olyan tartalékos erőre kell átállni, amelyben mindenki képes lesz megvédeni a saját lakhelyét.

Az állampolgár, függetlenül attól, hogy katonáskodik-e vagy sem, rendelkezzen azokkal az alapvető képességekkel, amelyek révén bármikor meg tudja védeni a saját és embertársai életét.

Homcsak szerint az ilyen erős tartalékos állományt nem lehet egy év alatt létrehozni. Ez akkor lesz meg, ha mindenki képes lesz fegyvert fogni és azt megfelelően használni, ha mindenki tisztában lesz az alapvető orvosi ismeretekkel, és parancsra bármikor elindul megvédeni a hazáját, vélekedik Homcsak.

Forrás:
dialogs/KH

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<