Már mintegy félmillió orosz települt át a Krím-félszigetre

Mintegy 500 ezer orosz állampolgár települt át a Krím-félszigetre azóta, hogy Oroszország 2014-ben önkényesen elcsatolta Ukrajnától a területet – jelentette ki Emine Dzsaparova, az ukrán külügyminiszter első helyettese kedden egy kerekasztal beszélgetésen, amely a krimi tatárok helyzetével foglalkozott.

“A megszállók katonai bázissá változtatták a félszigetet, Moszkva minden fellépése, beleértve az infrastrukturális fejlesztéseket, nyilvánvalóan katonai célt szolgálnak. Még azok az utak is, amelyeket építettek a katonai jelenlétük megerősítését szolgálják” – jelentette ki Dzsaparova.
A külügyminiszter-helyettes kiemelte, hogy kiszorítják az ukrán lakosságot a Krímből. Ezt úgy érik el, hogy orosz állampolgárokat telepítenek be a félszigetre. Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint 100 ezer orosz állampolgár telepedett le a félszigeten, de a nem hivatalos adatok szerint ez a szám ötször magasabb lehet.
„Úgy véljük, hogy mintegy félmillió orosz állampolgár települt ár a Krím félszigetre, és ez hatalmas veszélyt jelent a nemzetbiztonságra” – fogalmazott Emine Dzsaparova.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<