Ukránok ezrei ülnek külföldi börtönökben

Az Ukrán Külügyminisztérium ismertette azokat az adatokat, amelyek a külföldön munkát vállaló és megtévedt ukrán állampolgárokra vonatkoznak, áll a slovoidilo.ua hírében.

Az információ szerint külföldön jelenleg 11 968 ukrán állampolgár van bűnügyi őrizetben. Közülük 6202 személy már a jogerős ítélet végrehajtását tölti valamelyik börtönben. Ezek az emberek különféle bűncselekményeket, így lopást, rablást és más súlyos bűncselekményeket követtek el.
A portál megjegyzi, hogy az ENSZ adata szerint 2017-ben 5,9 millió volt a világban az ukrán emigránsok száma. Ugyanakkor az ukrán szociálpolitikai tárca csak 3,2 ukrán kivándorlóról tud. Ugyanakkor az ideiglenes jelleggel külföldön munkát vállaló ukrán állampolgárok számát 7 és 9 millió közöttire becsülik.
Az egyik ukrán állampolgár ellen zajló leghangzatosabb bűnügyi per Milánóban zajlott. Vitalij Markiv, ukrán katona már három éve ül fogságban, mert egy olasz fotóriporter és orosz tolmácsának 2014-ben történt meggyilkolása miatt első fokon 24 év szabadságvesztésre ítélték. Az ukrán férfi élt a fellebbezés lehetőségével, és már folyamatban van az ügye fellebbviteli tárgyalása.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<