Drasztikusan drágul Ukrajnában a cigaretta

A hvylya.net híre szerint kellemetlen jövő vár az ukrán dohányosokra, mert a cigaretta árának drasztikus emelését tervezik.

Az információ szerint az idén eddig 10 hrivnyával drágult a füstölni való, ami jövőre további 12 hrivnyával fog többe kerülni. Négy év alatt az ár meghaladhatja a dobozonkénti 100 hrivnyát. A parlamentben viszont azt akarják a képviselők, hogy a cigaretta ára azonnal 200 hrivnyára emelkedjen.

A portál a statisztikai adatok alapján közli, hogy a hazai gyártmányú füstszűrős dobozonkénti átlagára jelenleg 41 hrivnya 50 kopijka. Ám az áremelés következtében már idén decemberben havi 180 hrivnyával többet kell majd fizetnie az ukrajnai dohányosnak az élvezetért. Ez abban az esetben, ha két napra elegendő számára egy doboz cigaretta.

Az áremelésnek azonban nemcsak a dohányosok nem örülnek, a termelők sem boldogok miatta. Szerintük ugyanis az árak felsrófolása csak az árnyékgazdaságnak kedveznek, mert minél drágább a hivatalos legális cigaretta, annál nagyobb hányada fog a szintén növekvő jövedéki adót nem fizető árnyékgazdaságban termelődni.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<