Lezárult az ukrajnai légikatasztrófa vizsgálata

Lezárult a hatósági vizsgálat a szeptember 25-én Csugujevben történt, 26 halálos áldozatot követelő légikatasztrófa ügyében – közölte Oleg Uruszkij ukrán miniszterelnök-helyettes és stratégiai iparért felelős miniszter csütörtökön.

A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a szakértői csoport jelentését a kormány október 28-i ülésén ismertetik, mely szerint az Ukrán Légierő An–26 típusú katonai repülőgép műszaki hiba és emberi mulasztás miatt zuhant le.

Oleg Uruszkij elárulta, hogy a vizsgálóbizottság a légierő parancsnokságán rendszeres szabálytalanságokat tárt fel a repülések szervezésében. A miniszter szerint tehát számos ok mellett a személyzet hibái és a repülőgép műszaki meghibásodása, mégpedig a hőmérséklet-szabályozó rendszere leállása vezetett a balesethez. Uruszkij megjegyezte, hogy ez a műszaki hiba rendellenes helyzethez vezetett a fedélzeten, de ettől a repülőgépnek nem kellett volna lezuhannia. Ebben az esetben az emberi tényező játszott fontos szerepet.

“Sajnálatunkra a bizottság megerősítette, hogy a pilóták és a személyzet tagjai nagyon sok szabályt megsértettek nemcsak az utolsó, hanem a korábbi repülések során is” – jelentette ki stratégiai iparért felelős miniszter.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<