Zelenszkij: A politikusok a földreformmal rémisztették az ukránokat

Az ukrán elnök emlékeztetett rá, hogy választási ígéreteinek egyik fő eleme volt a föld piacának megnyitása, hogy az emberek szabadon rendelkezzenek a bírtok részükkel, írja az agroreview.com.

Volodimir Zelenszkij négy ukrán televíziós csatornának adott interjúban fejtette ki álláspontját a földreformmal kapcsolatban. Mint elmondta, a korábbi politikus nemzedék azzal rémisztgették a népet, hogy milyen veszélyeket rejt a földdel való kereskedés. Az ilyen népbutításnak az volt a célja, hogy senki ne rendelkezhessen szabadon a tulajdonában lévő földrészleggel. Közben a politikai elit szabadon lopkodta az állami földeket. A függetlenné válás időszakában az ukrán állam hétmillió hektár termőfölddel rendelkezett. Mára ez a terület kétmillióra zsugorodott. S hogy mi lett az ötmillió hektár sorsa? Nyilvánvaló: ellopták. Fogalmazott az államfő. És mint megjegyezte, a tolvajok egy része ma is a parlament padsorait koptatja.

Zelenszkij elmondta, kiadott egy elnöki ukázt, amelynek értelmében a megmaradt 2 millió hektárnyi termőföldet átadják a kistérségi közösségeknek, hogy a saját hasznukra fordítsák e területeket.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<