Deportálja a munkakerülő migránsokat az Egyesült Királyság

Deportálja a munkát keresni nem hajlandó, hajléktalan bevándorlókat az Egyesült Királyság, jelentette be Priti Patel belügyminiszter. Hozzátette, a Brexit után az Európai Unióból érkező bűnözőknek sem tartanak fenn különleges bánásmódot. Priti Patel úgy véli, hogy az Egyesült Királyság biztonságosabb lesz, ha az uniós bűnözőkre is ugyanazon szabályok vonatkoznak majd, mint a britekre.

A tervezet szerint a Brexit után nem jár majd különleges elbírálás az Európai Unióból érkező bűnözők számára, és azok, csak rendkívüli fenyegetettség esetén tudnak majd belépni a szigetország területére.

Bár az intézkedés előfeltétele, hogy a kilépést követően a britek hozzáférjenek az EU bűnözői adatbázisához, de ezen feltétel rendelkezésre állása mellett a hatóságok megtagadhatják a belépést minden olyan bevándorlótól, aki 12 hónapig börtönviselt volt.

Priti Patel úgy véli, hogy az Egyesült Királyság biztonságosabb lesz, ha az uniós bűnözőkre is ugyanazon szabályok vonatkoznak majd, mint a britekre. Továbbá a brit hatóságok felhatalmazást kapnak arra is, hogy eltávolítsák és deportálják azokat a bevándorlókat, akik az utcán alszanak és megtagadják a kormány segítségét a munkakeresésben és elhelyezkedésben. Továbbá az “agresszív kéregetés” is elegendő lesz az ilyen deportálásokhoz.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<