Szijjártó: ne dönthessenek a kárpátaljai magyarokról a kárpátaljai magyarok nélkül

A határon túli magyaroknak minél többen ott kell lenniük az ukrajnai önkormányzati választáson, hogy ne dönthessenek a kárpátaljai magyarokról a kárpátaljai magyarok nélkül – írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap reggel közösségi oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében úgy fogalmazott: újabb fontos választás lesz vasárnap a határon túl élő magyarság szempontjából. Reményeit fejezte ki, hogy az ukrajnai önkormányzati választáson minél több magyar leadja a szavazatát, hiszen csak így biztosítható, hogy a jövőben is legyen beleszólásuk saját közösségük jövőjének alakításába.

Kiemelte: egyetlen magyar szervezet, a KMKSZ indul a Kárpátaljai Megyei Tanácsba való bejutásért, és rossz lenne, ha a magyarok megyei szintű képviselet nélkül maradnának. Hozzátette: Beregszászon Babják Zoltán polgármester remek munkát végzett, jó lenne, ha folytathatná.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: azok a kárpátaljaiak, akik Magyarországon tartózkodnak, hazamehetnek szavazni és visszatéréskor mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, a könnyebb átjutás érdekében pedig ismét üzemel a barabási határátkelő.

Reggel hét órakor megkezdődött a voksolás a megyei, járási és kistérségi képviselőjelöltekre, a kistérségek vezetőire és városi polgármesterekre – emlékeztet a Kárpátala.ma.

Hogyan szavazzunk?

  • Figyelmesnek kell lennünk a szavazólap kitöltésekor.
  • A politikai pártokra voksolhatunk plusz (+) vagy a pipa (✓) jelöléssel.
  • A képviselőjelöltek neve mellett sorszám szerepel majd, melyet körültekintően kell beírnunk az adott rubrikába.
  • Ha nem sikerül a sablon alapján beírni a számot, akkor is számít a szavazatunk, fontos, hogy felismerhető legyen minden karakter (például: ha a 6. szám alatti jelöltet választjuk, akkor a 06 és a 6 is érvényes).
  • Akkor is érvényes a szavazólapunk, ha csak politikai pártot jelölünk meg, de képviselőt nem. Így a párt egész listáját támogatjuk. Fordított esetben képviselőt nem választhatunk politikai párt nélkül.
Forrás:
MTI, Kárpátalja.ma, Fotó: facebook.com/szijjarto.peter.official

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<