Bencsik János és Keresztes Lóránt is gratulált a kárpátaljai választáson elért eredményekhez

Gratulálok minden megválasztott kárpátaljai magyar tisztségviselőek – íjra Bencsik János független képviselő közösségi oldalán.

A vasárnapi ukrajnai önkormányzati választáson többségében sikerült megőrizni, sőt a megyei tanácsban még növelni is a magyar képviselet arányát Kárpátalján. Annak ellenére, hogy nemrégiben a nemzetiségek számára szándékosan hátrányos módon változtatták meg a települések közigazgatási beosztását, mégis számos kistérségben magyar polgármesterek nyertek, és magyar többségű önkormányzatok alakulhatnak.

A megválasztott magyar tisztségviselőknek erőt, egészséget, sok sikert kívánok! Bízok abban, hogy munkájukat az egész magyar közösség javára végzik majd.

Nem lehet ugyanakkor szó nélkül elmenni az ukrán külügy agresszív nyilatkozata mellett. A külhoni magyar közösségek megmaradása és gyarapodása egyik előfeltételének tartom az erős magyar érdekképviseletet.

Magyarország nagyon helyesen teszi, ha ennek fontosságára felhívja az elszakított magyarság figyelmét, és magyar pártokra, magyar jelöltekre való szavazásra buzdít

– írta a független képviselő, Bencsik János.

Keresztes László Lóránt

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja nevében gratulálunk a megválasztott kistérségi, helyi, megyei tanácstagoknak, polgármestereknek. Külön gratulálunk Babják Zoltánnak, aki nagy fölénnyel nyert, így továbbra is ő marad Beregszász polgármestere – tudatta a hozzánk eljuttatott közleményben Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője.

A kárpátaljai magyar jelölteknek rendkívüli helyzetben kellett újfent helytállniuk, elismerésünk érte – közölte az LMP.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<