A KMKSZ szerint Kárpátalján a magyaroknak sikerült megőrizniük pozícióikat a helyhatóságokban

Kárpátalján a magyar kisebbségnek sikerült megőriznie korábbi pozícióit a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választásokon – jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke kedden az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A politikus hozzáfűzte, hogy hivatalos eredményt az ukrán központi választási bizottság – a testület közlése szerint – várhatóan csak november 6-án közöl. A KMKSZ saját, úgynevezett párhuzamos szavazatszámlálása alapján viszont – amelyet más pártok hasonló szavazatszámlálása is alátámasztott – a szervezet bejutott, és a mostanival megegyező számú, azaz nyolc képviselője lehet a 63 tagú kárpátaljai megyei tanácsban.

Kiemelte, hogy Babják Zoltán is megőrizte polgármesteri székét Beregszászon. Ezenfelül hét kistérségben győztek magyar jelöltek.

“Minden olyan helyen, ahol a magyarság jelentős számban van jelen, minden szinten a KMKSZ képviseltetni fogja magát. Minden politikai célt, amelyet a helyhatósági választások előtt kitűztünk magunknak, sikerült megvalósítani”

– összegezte Brenzovics László.

Forrás:
MTI, Fotó Előzetes választási eredmények a Kárpátaljai Megyei Tanácsba

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<