Ukrán sofőr miatt halt meg egy vétlen utas

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt letartóztatását indítványozza annak az ukrán állampolgárságú sofőrnek, aki Jakabszállás mellett ittasan közlekedve egy járműoszlop előzése során megpördült az úton és összeütközött a szemből érkező személyautóval, melynek utasa a baleset következtében a helyszínen életét vesztette – írja az ügyészség.

A gyanú szerint a 31 éves ukrán állampolgárságú férfi 2020. október 25-én 16 óra 45 perckor Bugacpusztaháza külterületén, az 54-es számú úton ittas állapotban közlekedett járművével, amikor egy járműoszlop előzésébe kezdett. Ittasságából eredő figyelmetlenség miatt nem mérte fel azt, hogy az előzést zavartalanul véghez tudja-e vinni.

Amikor a szemből jövő személyautót észlelte, megpróbált visszatérni a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ennek során azonban járművével megcsúszott, megpördült, majd az úttesten keresztbe fordulva a sértetti gépjárműnek ütközött. A baleset során a vétlen személygépkocsiban hátul, baloldalon helyet foglaló nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesettel összefüggésben a vétlen autó sofőrje nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket, míg a gyanúsított nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A nyomozó hatóság a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény súlyosságára, továbbá arra figyelemmel, hogy vezetői engedéllyel és magyarországi lakcímmel nem rendelkezik és a jelen bűncselekményt vele szemben folyamatban lévő ittas járművezetés vétsége miatti büntetőeljárás hatálya alatt követte el, az ügyészség a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a mai napon indítványozta.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<