Kuleba: Hullámvasút az ukrán-magyar viszony

Az ukrán külügyi tárca vezetője hullámvasúthoz hasonlította az Ukrajna és Magyarország közötti kapcsolatokat. Valamint kijelentette, hogy Ukrajna kész a konstruktív párbeszédre még a helyhatósági választások alkalmával kiéleződött konfliktus ellenére is, írja a 24tv.ua.

Dmitro Kuleba csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt az ukrán-magyar kapcsolatok alakulásáról. Mint elmondta, az utóbbi év során számos pozitív elem mutatkozott a két ország közötti viszonyban, ám a javulást rendre megzavarta valami, és hírtelen megromlottak a kapcsolatok.

A zuhanórepülést követően mindig adott a lehetőség a javulásra és a mindenki számára kedvező végeredmény eléréséhez, hangoztatta a külügyminiszter.

Kuleba hozzátette, hogy továbbra is napirenden tartják az Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij közötti személyes találkozó szervezését. Most kissé fellángoltak az érzelmi és a politikai indulatok, ám azokat hagyni kell lecsillapodni. A két ország között ugyanis továbbra is élnek a kapcsolatok, azokat senki nem szüntette meg.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<