Ukrajnának a vízummentességbe kerülhet az alkotmánybíróság döntése

Az Európa Unióban aggodalmakkal telten fogadták az Ukrán Alkotmánybíróságnak a korrupció ellenes harccal, az egyes törvénycikkek alkotmányellenessé nyilvánításával kapcsolatos döntését.

viza

Az eurointegration.com.ua híre szerint e miatt Ukrajna elveszítheti a vízummentességet az EU-val szemben. Erről Mikola Tocsickij, Ukrajna uniós nagykövete tett megjegyzést az Olga Sztefanisinhez írt nyílt levelében. Az ukrán kormányfő európai integrációért felelős helyetteséhez írt sorokban arra figyelmeztet, hogy az alkotmánybíróság döntéseivel keresztül húzta azokat a kritériumokat, amelyek a vízummentesség megadásának főbb feltételei közé tartoznak.

Ez alapos okot szolgáltat arra, hogy az unió ideiglenesen megszüntesse az ukrán állampolgárok számára a vízummentes beutazás lehetőségét.

És nem csupán ez forog veszélyben, hisz a korrupció elleni küzdelem az IMF-el való együttműködés, vagyis az újabb hitelek folyósításának fő alapfeltétele. Továbbá veszélybe sodorták az ukrán gazdaság stabilizálására szánt 1,2 milliárd dolláros uniós támogatás megadását.

>>>Ossza meg ismerőseivel ezt a hírt

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<