Végrehajtóval fenyegetőzik a Zakarpatgaz

Fenyegető közleménnyel fordult a kárpátaljaiakhoz a helyi gázszolgáltató, amelyben azzal fenyegetőzik, hogy állami végrehajtókat küldenek azok otthonaiba, akik nem fizetnek az energiahordozó szállításáért, írja az ua-reporter.com.

A tájékoztató szerint a Zakarpatgaz október folyamán 700 feljelentéssel fordult bírósághoz, amely a hónap második felében már 12 fogyasztó ellen hozott elmarasztaló ítéletet, és összesen 40 ezer hrivnya kifizetésére kötelezte a lakosokat. A legtöbb adós elleni feljelentés az Ungvári és a Nagyszőlősi járásban született. A szolgáltató azok ellen kezdeményez eljárást, akik legalább ezer hrivnyával tartoznak. Az „elítéltek” nemcsak a céggel szembeni adósságot kötelesek kiegyenlíteni, de a perköltséget is megfizettetik velük.

Akik nem tesznek eleget a bírósági határozatban foglaltaknak, azokra ráküldik az állami végrehajtót, amely szerv lefoglalja és elkobozza az adósság összegét fedező ingóságokat, zárolja a bankszámlákat és megtiltja az adósoknak a külföldre utazást. A vírus miatti karantén végeztével pedig a gázszolgáltatást is beszüntetik az adósok számára.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<