A teljes széthullás fenyegeti Ukrajnát

Amennyiben a regnáló hatalom nem kezd el helyes humanitárius politikát folytatni, úgy Ukrajnát a teljes szétesés fogja fenyegetni, áll a zik.ua írásában.

A portál Marina Sztavnijcsuk érdemes jogász véleményét tette közzé, amit az egy televíziós műsorban fogalmazott meg. Véleménye szerint az idei helyhatósági választások az ország választók kedve szerinti régiókra történő felosztásának folyamatába került.

Ezáltal nem nehéz megjósolni az ország további széthullását, ha a regnáló hatalom továbbra is helytelen politikát fog folytatni.

Sztavnijcsuk szerint most ugyanaz a negatív irányú folyamat zajlik az országban, mint 2004 és 2014 után, amikor szintén különböző régiókra szakadt az ország. A nyugati megyék egyértelműen jobbra húznak, ott a választók zöme az Európai Szolidaritást és a jobboldali nacionalista pártokat támogatja, míg a keleti országrészben a baloldali pártok a nyerők. Ezek a politikai erők tovább gerjeszthetik Ukrajna darabokra hullását. Ezt a hatalom csak országos szintű helyes irányú politizálással volna képes megakadályozni.

Azt már Vaszil Vakarov politológus fogalmazta meg, hogy Ukrajna nem egységes sem a politikusok, sem a politikai pártok támogatottsága terén, de az egyes régiók ideológiájukban is különböznek egymástól. Ez élesen kirajzolódott a helyhatósági választások során, áll a portál anyagában.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<