Az Állami Nyomozó Iroda kihallgatásra hívta be az Alkotmánybíróság elnökét

Olekszandr Tupickijt bűnszervezetben való részvétellel, bírói döntések befolyásolásával és ezek eltitkolásával gyanúsítják, írja a Korrespondent.net.

Kihallgatásra idézte be az Alkotmánybíróság elnökét november 2-ra az Állami Nyomozó Hivatal (DBR) – közölte Olekszij Szuhacsev. A nyomozóiroda megbízott vezetője csütörtöki sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy több folyamatban lévő büntetőeljárásban is vizsgálják Olekszandr Tupickij szerepét. Bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják az Alkotmánybíróság elnökét.

A közlemény szerint Tupickij és társai befolyásolták a gazdasági bíróságok tevékenységét, bűnszervezethez közel álló személyek javára születtek igazságtalan döntések elidegenítések kapcsán.

Ukrajnában óriási botrányt kavart, hogy az ítélőszék a hét elején alkotmányellenesnek minősítette a BTK 366-1 cikkét, amely szerint bűncselekménynek minősül a hamis vagyon és jövedelem bevallás. Ez a törvénycikk a bírák és hivatalnokok büntetőjogi felelősségre vonását tette lehetővé hamis vagyonbevallás esetén.

Ukrajnának a vízummentességbe kerülhet az alkotmánybíróság döntése

A Krímen vett telket az alkotmánybíróság elnöke


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<