Majdanos vezéreket idéztek be kihallgatásra

Az Állami Nyomozó Iroda (DBR) beidézett kihallgatásra több olyan ukrán politikust, akik vezérlő szerepet játszottak a kijevi Majdanon 2013-ban kirobbant úgynevezett méltóság forradalmának eseményein, közli a censor.net.

Az iroda Renat Kuzmin ellenzéki képviselő feljelentése nyomán folytat vizsgálatot. A beidézettek között van Arszen Jacenyuk, Szerhij Pasinszkij, Olekszandr Turcsinov, Andrij Parubij és Tatyana Csornovol. Utóbbi máris ellentámadásba lendült, és az orosz titkosszolgálat kezét látva a háttérben kijelentette, nem lesz jó vége az ilyen vegzálásnak. Szerinte a jelenlegi ukrán vezetés összejátszik az oroszokkal, ám mint fenyegetőzött a hasonló játékok Janukovics és csapata számára is rosszul végződtek.

Csornovol közölte azt is, hogy az ő kihallgatására november 17-én került volna sor, ám a nyomozás vezetője megbetegedett, ezért később kerülhet rá sor. Elmondta továbbá, hogy nem érti, miért került a bűnügyben beidézett politikusok társaságába, hisz ő csupán egy aktivista és nem volt a Majdan vezére.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<