Koronavírus: két forgatókönyv van a karácsonnyal és az újévvel kapcsolatban Ukrajnában

A Miniszteri Kabinet két forgatókönyv lehetőségét fontolgatja a karácsonnyal és az újévvel kapcsolatban, amikor is két hétre bezárnák az ukrán állampolgárokat otthonaikba. A hírt az APnews közölte saját forrásra hivatkozva.

Az információk szerint az első forgatókönyv szerint december 24. és január 14. között szigorú karantént vezetnének be az országban, melynek során betiltják:

  • az elszállásolási szolgáltatásokat nyújtó intézmények működését, kivételt képeznek azok a hotelek, amelyek szociális szolgáltatásokat nyújtanak, továbbá azok a központok, ahol mozgássérült személyek rehabilitációjával foglalkoznak, az egészségügyi üdülőintézetek, a protézisek beültetését végző ortopédiai vállalatok;
  • szépségszalonok, fodrászatok működését;
  • tanintézmények működését;
  • múzeumok, mozik, színházak működését;
  • szórakozóhelyek működését;
  • gyorséttermek és bevásárlóközpontban lévő szórakozóhelyek működését.
  • A nem élelmiszert árusító üzleteknek és szupermarketnek azt tanácsolják, hogy hosszabbítsanak munkaidejükön, hogy elkerüljék a tömeg kialakulását, az éttermek és kávézók csak kiszállításra dolgozhatnak.

A szabad ég alatt megrendezendő karácsonyi vásárokat engedélyeznék, azonban csak akkor, ha nem helyeznek ki székeket és asztalokat a vendégek számára.

A másik forgatókönyv szerint két részben vezetnék be a lockdownt:

december 1–15. és december 30. – január 15. között. A köztes időszakban engedélyeznék a bevásárlóközpontok látogatását, a karácsonyi vásárok és koncertek szabad ég alatti megszervezését, a klubok és szórakozóhelyek működését, amennyiben a férőhelyek csupán 50%-át töltik meg.

Fontos megjegyezni, hogy egyik változatban sem szerepel a tömegközlekedés leállítása.

Forrás:
karpat.in.ua, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<