Nem véletlen volt, szándékosan gyilkoltak a rendőrök


Tovább gyűrűzik az a botrány, ami a Mikolajiv megyei Krivoje Ozero járásközpontban történt, s amiről már hírt adtunk.

Azóta kiderült, nem is a rendőri verés okozta az áldozat vesztét, hanem lelőtték őt, de a rendőri szerv ezt elsőre igyekezett eltussolni. Amint arról már beszámoltunk, a tragikus kimenetelű eset Krivoje Ozero járásközpontban történt keddről szerdára virradó éjjel. Az egyik helyi férfi, a 31 éves Olekszandr Cukerman családi balhét csapott, ezért a felesége értesítette a rendőrséget.

A dühöngő férfi állítólag velük szemben is agresszívan lépett fel, ezért azok megverték és megbilincselték.

Legalábbis így szólt a rendőrségi jelentés. Azóta tisztázódott, az egyenruhások lövéseket is leadtak. Az áldozat orvosszakértői boncolása megállapította, két golyó a szívébe, egy a tüdejébe fúródott. Azaz nem egy szerencsétlen verés végzett vele, a rendőrök ebben az esetben gyilkoltak. Három egyenruhás szállt ki először a helyszínre, majd erősítésként még jöttek hárman. Most valamennyien előzetes letartóztatásban vannak, de jobb is ez így nekik, mert a falubeliek megakarták lincselni őket.

A Mikolajiv megyei eset hatalmas felháborodást váltott ki Kijevben is. Jurij Lucenko főügyész személyes felügyelete alá vonta a nyomozást. Több parlamenti képviselő nemcsak az elkövetők megbüntetését követeli, hanem azt is, hogy a feletteseiket is számoltassák el, mert falazni próbáltak a brutálisan fellépő rendőrtársaiknak.